Повернутися до звичайного режиму

/Files/images/ложка, вилка.gif

ПРЕЗЕНТАЦІЯ "Харчування дітей в дошкільному закладі"

ІНСТРУКЦІЯ з організації харчування в дошкільному навчальному закладі

/Files/images/каструля.gif

ГОСТРІ КИШКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ.

До гострих кишкових захворювань відносять такі захворювання як дизентерія, сальмонельози, черевний тиф, гастроентероколіти, харчові токсикоінфекції та інші. Вони мають ряд загальних ознак: ·
розлад шлунково-кишкового тракту;
· загальне нездужання;
· часто підвищення температури.
Збудником цих захворювань є мікроби, котрі знаходяться в кишечнику хворої людини чи бактеріоносія. Сальмонельозом можна також заразитись від тварин чи водоплавної птиці в кишках котрих знаходяться мікроби – збудники захворювань. З кишечника людини чи тварини мікроби виділяються з екскрементами, а в деяких випадках і із сечею. Мікроби дизентерії та інших кишкових захворювань добре зберігаються у зовнішньому середовищі, особливо в теплий період. Розповсюдженню захворювання сприяють також мухи.
РОЗПОВСЮДЖЕННЮ КИШКОВИХ ЗАХВОРЮВАНЬ МОЖНА ЗАПОБІГТИ, ЯКЩО ДОТРИМУВАТИСЬ ПРАВИЛ САНІТАРІЇ І ОСОБИСТОЇ ГІГІЄНИ: · Старанно мийте руки з милом перед приготуванням їжі, перед їдою і годуванням дитини, після користування туалетом і після догляду за тваринами.
· Не вживайте немитих овочів та фруктів.
· Знищуйте мух і захищайте від них харчові продукти.
· Вживайте тільки кип'ячене молоко.
· Не вживайте воду із струмків, рік та інших невпорядкованих джерел водопостачання.
· Не купайтесь в річках та водоймах, котрі забруднюються стічними водами.
При появі перших ознак захворювання – поносі, блювоті – негайно звертайтесь за медичною допомогою.
Не займайтесь самолікуванням і не лікуйтесь самі.
СУВОРО ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ ЗАГАЛЬНОЇ ТА ОСОБИСТОЇ ГІГІЄНИ
Цим ви захистите себе і оточуючих від гострих кишкових інфекційних захворювань.

Кiлькiсть переглядiв: 545